Ten step you can manage

PMO sada! Brza usluga pokretanja PMO

Organizacije diljem svijeta implementiraju formalne procese i discipline upravljanja projektima kako bi isporučile poslovne inicijative na vrijeme, unutar proračuna i na dogovorenoj razini kvalitete.
Dio mogućnosti boljeg, bržeg i jeftinijeg izvršenja dolazi od Vaše mogućnosti implementacije uobičajenih procesa i najboljih praksi upravljanja projektima. Mnoge organizacije su pokušale razviti uobičajene procese i graditi kompetencije osnivanjem ureda za upravljanje projektima (PMO).

Ljudi se često pitaju što je potrebno za implementaciju PMO. Odgovor je „to ovisi“. To ovisi o specifičnim potrebama svake organizacije i vizije o tome kako će PMO ured pomoći u ispunjenju potreba. Postoji puno potencijalnih proizvoda i usluga za koje PMO ured može biti odgovoran, ovisno o potrebama organizacije. PMO je obično odgovoran za stjecanje i razvijanje uobičajenih procesa upravljanja projektima u organizaciji. Kako god, PMO može napraviti i više, uključujući obuku i trening, revizije projekata, konsolidirana izvješća statusa projekata, certifikacije o upravljanju projektima, upravljanje portfeljima, itd.

Puno PMO ureda se previše fokusira na interne aktivnosti, a premalo na osiguravanje vrijednosti ostatku organizacije. Ovi PMO uredi smatraju da je njihov posao dizajniranje novih procesa i predložaka. TenStep se fokusira na osiguravanje da PMO ured omogući vrijednost organizaciji. Mi to zovemo „Dodana vrijednost PMO ureda“.

TenStep Vam može pomoći razumjeti kako najbolje definirati i koristiti PMO unutar vaše organizacije. Mi imamo stručnost koja će Vam pomoći definirati PMO akcijski plan koji će rezultirati u dodanoj vrijednosti PMO ureda.

Mi ćemo koristiti naš predefinirani PMO model koji će vas voditi kroz:

  • Diskutiranje o trenutnom i budućem stanju vaše organizacije
  • Otkrivanje gapova kako bi ste se pomaknuli u buduće stanje
  • Identifikacija PMO usluga za zatvaranje gapova
  • Razumijevanje prioriteta i zahtjeva za resursima za implementaciju usluga
  • Razrađivanje plana za razvoj usluga, koncentrirajući se prvo na najkritičnije aspekte
  • Potvrđivanje zahtjeva za resursima za dovršenje posla
  • Izrađivanje PMO akcijskog plana za narednih 12-18 mjeseci

Ured za upravljanje projektima može dodati značajnu vrijednost vašim projektima i vašoj cijelog organizaciji. Razvijanje vaše metodologije nije trivijalan posao. Ako ste stvarno ozbiljni u namjeri da vaša organizacija usvoji novu metodologiju, vi morate strukturirati i implementirati razvojne projekte sa dugoročnim holističkim pogledom.

Mi smo to već radili prije i možemo Vam pomoći da tamo stignete. Budite sigurni da ne promašite važni korak u putovanju.

Kontaktirajte nas već danas za više informacija

Nivas info@nivas.hr
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541